Bir restorançı olmaq və bir icma içərisində mərkəzi bir görüşmə yeri idarə etmək bir çox insanın paylaşdığı bir xəyaldır. Həqiqətən, restoran sahibliyi vəhşi və faydalı bir təcrübədir. Bununla birlikdə, bir restoran biznesi açmaq üçün kifayət qədər vaxt, pul və enerji sərmayəsi lazımdır. Qapılarınızı açmaq üçün maliyyəni təmin etmək, yüksək performanslı bir komanda qurmaq və səmərəli restoran əməliyyatları qurmaq üçün ağıllı bir yanaşma lazımdır.
Avadanlıq baxımından bir restorana başlamaq üçün nə lazımdır? Sobanızdan peçete sahiblərinə qədər hər şey, beləliklə geniş bir siyahıya ehtiyacınız olacaq. Bir restoran açmaq üçün lazım olan bir çox şeydən mətbəx avadanlığı tamamilə vacibdir:
Soba
Fritözlər
Düz qril və ya ızgara
Fırınlar
Saxlama stansiyaları və ya salamandrlar
Kiçik mallar - çömçələr, qaşıqları dadmaq, qarışdırmaq üçün qaşıqlar, fısqırıqlar, spatulalar və s.
Restoran üçün Qab-qacaq
İçəridəki soyuducu və dondurucu
Proofer (bişmiş məhsullar üçün)
Qarışdırma qabları
Bıçaq dəstləri və itiləmə alətləri (və ya itiləmə xidməti)
Yanğından mühafizə - söndürücü və Ansul Sistemi kimi böyük sistemlər
Yemək otağı və restoran açmaq üçün lazım olan əşyaların xidmət siyahısı üçün sizə lazım olacaq:
Yemək otağı mebeli
Xidmət məhsulları - boşqablar, kasalar, salat qabları, desert qabları
Qab-qacaq - müştəri istifadəsi üçün çəngəllər, qaşıqlar və bıçaqlar
Salfet tutucular / paylayıcılar
Çarşaflar və ya süfrələr
Qarışıq tutucuları və ya paylayıcılar - duz və istiot bişiricilər, souslar üçün qablar və s.
Texnologiya əsaslı avadanlıqlar indi mətbəx alətləriniz qədər zəruridir, bu sistemlərə baxın:
Restoran POS proqramı və anbar idarəetmə sistemi
Onlayn sifarişlər və onlayn sifariş platformaları
İşçilərin idarə olunması vasitəsi üçün restoran proqramı